Monday, 20 October 2014

SET BERPANTANG SHAKLEE

salam sejahtera...

kehamilan dan kelahiran adalah detik yang membahagiakan bagi kebanyakan pasangan suami isteri.kenapa kebanyakan?...sebab ada juga yang tidak mahukan ahli keluarga baru maka kehamilan itu menjadi bebanan kepada mereka.inilah asas kepada konsep merancang keluarga.merancang kehamilan agar setiap kehamilan yang berlaku itu dapat diraikan dan dilalui dengan tenang dan gembira.seterusnya kelahiran bayi disambut dengan hati yang terbuka.

tempoh berpantang merupakan tempoh yang agak sukar jika tidak bersedia dari segi fizikal dan mental.perubahan emosi ibu,suasana persekitaran yang berubah,bilangan ahli keluarga yang bertambah...semuanya menjadi punca tekanan jika tidak betul-betul bersedia.ditambah pula dengan fizikal ibu yang lemah kerana kehlangan darah semasa proses kelahiran.ada juga yang mengamalkan tradisi berpantang yang ketat sehingga menyebabkan kekurangan zat dan vitamin.ini melambatkan proses penyembuhan.

amalan berpantang yang menidakkan pengambilan sayur-sayuran dan buah-buahan menyebabkan ibu kekurangan serat dan vitamin.salah satu masalah yang sering berlaku di kalangan ibu yang berpantang adalah sembelit.sangat tidak selesa sebenarnya kerana sembelit menjadikan perut sebu dan kembung.ditambah pula dengan kesakitan pada luka episiotomy ataupun luka pembedahan.jika tanpa sebarang luka pun, pengecutan rahim sendiri memberikan rasa yang kurang selesa.

maka sewajarnya bakal ibu lebih bersedia untuk menghadapi detik kelahiran dan tempoh berpantang dengan sebaiknya agar dapat menikmati saat-saat awal bersama insan baru dengan gembira dan tenang.

SET BERPANTANG SHAKLEE


untuk membantu ibu-ibu melalui fasa selepas bersalin dengan sihat dan bertenaga, set bersalin Shaklee boleh diamalkan.bukan setakat memberi manfaat kepada ibu malah ia juga membantu menyihatkan bayi sekiranya bayi diberi susu badan.

Set Bersalin Shaklee yang asas dan perlu diberi keutamaan adalah:

1. Vitalea
mengandungi gabungan vitamin dan mineral yang memberikan tenaga kepada ibu selepas melahirkan.Juga membantu membina semula sel-sel darah merah untuk meningkatkan kembali haemoglobin yang telah berkurangan akibat kehilangan darah semasa hamil.haemoglobin penting kerana ia membawa oksigen kepada semua sel di dalam badan.pemulihan sel-sel yang rosak dapat berjalan dengan sempurna.

2. B complex
gabungan vitamin B yang membantu meulihkan saraf dan mengurangkan stress,membantu dalam pembentukan sel darah merah serta menambahkan selera dan tenaga.

3. Vitamin C
meningkatkan sistem ketahanan badan ibu agar tidak mudah mendapat jangkitan.juga bertindak seperti kolagen dalam memperbaiki sel-sel rosak.

4. Zinc Complex
mempercepatkan penyembuhan luka serta mengurangkan keguguran rambut

5. Ostematrix
melegakan ketegangan otot dan sakit pinggang.juga membantu melawaskan pembuangan najis (mencegah sembelit)

set berpantang shakleeSelain daripada yang di atas,ibu-ibu yang menyusu badan juga boleh menambahkan ESP (sumber protein) dan alfalfa untuk mendapatkan susu yang banyak dan berkualiti.


dapatkan khidmat nasihat dari SID yang berkualiti untuk manfaat suplemen yang terbaik.
hubungi saya seperti di bawah untuk maklumat lanjut tentang belian dan penggunaan suplemen Shaklee.


These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

 UNTUK PESANAN/MAKLUMAT LANJUT HUBUNGI SAYA: 
IEDA ABDULLAH SMS/WA : 010-7796751 FB (PM) iedaabdullah

No comments: