Friday, 3 February 2017

KALSIUM....SEDIKIT TAPI PERLU

salam sejahtera...


yang banyak bergerak di siang hari, dan selalu mengalami tegang otot sehingga sukar untuk tidur bolehlah mula amalkan Ostematrik.


kandungan kalsium, magnesium dan vitamin D di dalamnya membantu melegakan ketegangan otot.sesuai untuk semua termasuk ibu hamil dan yang menyusukan bayi.


untuk ibu hamil, kehadiran vitamin D boleh juga membantu mengurangkan risiko pre eklampsia dan eklampsia (sawan semasa hamil).
selain itu, gabungan vitamin D dan kalsium juga membantu pertumbuhan bayi dalam kandungan dan memastikan bayi lahir dengan berat yang normal.


NOTA


kalsium diperolehi dengan mudah melalui pengambilan susu. namun bagi golongan dewasa, enzim leptase di dalam usus adalah rendah (berkurangan mengikut usia). enzim leptase diperlukan dalam proses penghadaman susu.maka kebanyakan kita mengalami sebu/kembung atau pedih di kawasan ulu hati selepas meminum susu akibat gangguan penghadaman ini. untuk itu, disarankan pengambilan suplemen yang mengandungi kalsium seperti ostematrik ini untuk bekalan kalsium yang mencukupi di dalam bdan.sempena bulan promosi Ostematrik sepanjang Februari ini, jangan lepaskan peluang untuk mendapatkan bekalan anda.


promosi beli 6 percuma 1 atau 
beli 2 dan dapatkan pengurangan harga 5%.


anda boleh beli sendiri dengan menggunakan butang di bawah 

atau hubungi saya melalui 
sms/wassap di nombor 0107796751hargai kesihatan yang dianugerahkan.
mencegah itu lebih baik daripada mengubati.

No comments: