Tuesday, 21 January 2014

HALALKAH PRODUK SHAKLEE

syukur alhamdulillah...
ramai yang bertanyakan status halal produk Shaklee.
syukur kerana kita semua mengambil berat tentang apa yang dimakan...bukan sahaja untuk diri sendiri malah juga untuk anak-anak.
sesungguhnya apa yang dimakan itu akan menjadi darah daging dan akan mempengaruhi pembentukan diri kita secara rohani & jasmani.

mengambil kira sensitiviti pengguna Islam seluruh dunia Shaklee memastikan produk-produk yang dipasarkan di negara-negara Islam mendapat kelulusan status halal.kelulusan ini dikeluarrkan oleh badan yang diiktiraf di negara pengeluar....bagi Shaklee status halal dikeluarkan oleh ISA (Islamic Service of America).badan ini diiktiraf oleh JAKIM.

RUJUK DI SINI untuk melihat badan-badan pengeluar status halal negara lain yang diiktiraf JAKIM.
tidak perlu mencari logo HALAL JAKIM dibotol-botol Shaklee kerana ia tidak dilekatkan di situ kerana bukan JAKIM yang mengeluarkan status halal tersebut.
anda akan hanya menemui stiker KKM yang menunjukkan suplemen-suplemen tersebut telah mendapat kelulusan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia.syarat kementerian kesihatan sebelum sesuatu produk dipasarkan,ia mestilah diluluskan dan diberikan nombor siri mengikut kategori produk dan dilekatkan menggunakan pelekat hologram.tapi dari segi kelulusan KKM ni ramai yang tak ambil kisah sangat berbanding logo halal sedangkan ia juga penting kerana kandungan setiap pil atau suplemen yang merbahaya atau melebihi dos yang dibenarkan boleh membawa mudarat kepada pengguna.

maka yakinlah bahawa bagi produk Shaklee,apa yang anda ambil/makan itu halal dan selamat....tidak perlu rasa was-was lagi.

anda juga boleh rujuk DI SINI  untuk maklumat tambahan.

hubungi saya untuk maklumat lanjut tentang barangan Shaklee.IEDA
0107796751 (SMS/WHATSAPP)
ATAU EMEL
iedasid@yahoo.com.my


2 comments:

adex-aieda said...

singgah sini plak :)

ieda said...

adex-aieda..
tq for visiting..