Friday, 8 May 2015

JOM MINUM!!!

salam sejahtera...

walaupun sekarang dah masuk musim hujan, adakalanya cuaca terasa membahang.berpeluh-peluh jadinya walau hanya dengan aktiviti fizikal yang minima.
tak perlu risau jika berpeluh dengan banyak pada cuaca yang panas.hanya pastikan kita mengambil minuman/cecair yang mencukupi untuk menggantikan air dan mineral yang hilang.bila kurang minum badan akan menjadi lesu dan tidak bermaya.


antara minuman tenaga yang saya suka adalah Cinch Energy Tea Mix ini.....
saya suka rasa asli...tak ada campuran apa-apa hatta gula sekalipun.


bahang panas turut membuatkan badan saya terasa kurang tenaga.jadi saya amalkan pengambilan teh ini.ia mengembalikan tenaga, membuatkan badan dan minda terasa segar.yang penting tanpa kesan kafein.saya memang tak tahan dengan kafein...jantung akan berdegup laju dan tangan menggeletar bila minum minuman berkafein.jenuh juga nak menunggu kesan itu habis.bila tangan menggeletar, nak menulis pun susah.


hari ni saya bancuh sepeket teh ini dengan air mineral 1.5 liter.air tu dah kurang sikit sebenarnya.
kenapa saya bancuh dalam botol yang besar?
sebab saya nak dapatkan jumlah air yang banyak untuk badan.minum air kosong tak berapa best tapi bila dicamur dengan teh ni dapat rasa kelainan airnya.senang saja nak habiskan sebotol tu.



kandungan teh ini juga meningkatkan tahap metabolisma tubuh.jadi kepada yang sedang berusaha menurunkan berat badan, memang sesuai sangatlah untuk diamalkan.bila tahap metabolisma tubuh meningkat, proses pembakaran tenaga di dalam badan turun meningkat.
boleh nampak perbezaannya dari luaran di mana kita akan mudah berpeluh.


jika anda penggemar TEH, apa kata anda cuba teh asli ini....dijamin tak menyesal.minum panas atau sejuk, anda pasti terpesona.
sambil memenuhi selera penggemar teh, ia juga mendatangkan manfaat kesihatan kepada penggunanya.


boleh hubungi saya untuk pertanyaan serta belian:

cikter: 0107796751 (wassap/sms)

atau kalau anda nak beli sendiri, boleh saja klik di bawah...



belian menggunakan kad kredit/debit terus dari HQ dan barang akan dihantar terus kepada anda.







1 comment:

Kakzakie said...

Goodness tak ada stock pulak dah. Tapi memang betul kalau ada perisa cepat aje nak habiskan 1.5ltr tu:)