Monday, 27 October 2014

AWAS BAHAYA PUTIK KAPAS

salam sejahtera....

petang ni alhamdulillah telah berjaya memberi keselesaan kepada seseorang.beliau datang dengan masalah pendengaran yang terganggu secara tiba-tiba selepas mencuci telinga dengan putik kapas empat hari lepas.
setelah diperiksa didapati bahawa terdapat tahi telinga/ear wax yang telah padat dan menutupi lubang telinga...dah mengganggu laluan gelombang bunyi maka pendengaran menjadi berkurangan.
alhamdulillah,agak mudah membersihkan telinga pelanggan ini.tidak mengambil masa yang lama untuk mengembalikan keselesaan pendengaran kepadanya.alhamdulillah...bukan semua orang mudah untuk dibersihkan telinganya.
secara umumnya...elakkan penggunaan putik kapas kerana ia akan menolak kekotoran di dalam telinga ke bahagian lebih dalam dan terus terkumpul di situ.lama kelamaan menjadi padat dan menganggu pendengaran.bulu telinga berfungsi untuk menolak keluar kekotoran di dalam saluran telinga.jadi biarkan ia berlaku secara semulajadi.hanya bersihkan kekotoran yang dapat dilihat di bahagian luar telinga.perkara yang sama juga berlaku unutk kanak-kanak.tak perlu lagi jadikan amalan mencuci telinga menggunakan putik kapas sebagai rutin selepas mandi.


antara punca seseorang itu mengalami pembentukan tahi telinga/ear wax secara berlebihan adalah kerana kekurangan pengambilan asid lemak OMEGA 3.

LAIN-LAIN TANDA KEKURANGAN OMEGA 3:

1. tekanan darah yang meningkat
2. kulit,kuku dan mata menjadi kering
3. kemurungan
4. gangguan aliran darah (kebas,pening)
5. sakit sendi
6. mudah mendapat jangkitan
7. gangguan fungsi saraf
8. masalah jerawat
9. ekzema

ANTARA SUMBER MAKANAN YANG MENGANDUNGI OMEGA 3 YANG TINGGI

1. flax seed
2. kacang walnut
3. ikan sardin
4. ikan salmon
5. ikan tuna
6. kacang soya

jika anda tidak gemarkan makanan seperti yang di atas maka bolehlah dapatkan suplemen Omega 3 untuk melengkapkan keperluan badan.

Omega 3 yang terbaik dari Shaklee terdapat di dalam OMEGAGUARD


usah berlengah...
lebih cepat memulakan penjagaan kesihatan maka lebih rendah risiko untuk mengalami masalah di kemudian hari.

hubungi saya seperti di bawah untuk belian dengan nilai tambahan.DAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE untuk harga yang lebih menjimatkan....
nak guna lama kan...These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

 UNTUK PESANAN/MAKLUMAT LANJUT HUBUNGI SAYA: 
IEDA ABDULLAH SMS/WA : 010-7796751 
FB (PM) iedaabdullah

1 comment:

Anmas Healthcare said...

oh..info baru ni, taik telinga banyak kemungkinan sebab kekurangan omega 3

:: anmashealthcare.blogspot.com ::