Thursday, 30 October 2014

TESTIMONI JERAWAT YANG SERIUS

salam sejahtera....
"kulit yang cantik adalah idaman setiap insan"


antara customer terawal saya adalah seorang pelajar IPT yang mengalami masalah jerawat yang serius.seorang gadis yang penyabar dalam menghadapi dan menangani masalahnya.
beliau telah lama mengambil rawatan untuk masalah tersebut daripada beberapa klinik termasuk klinik pakar kulit.bagaimanapun masalahnya reda hanya untuk seketika.apabila tidak mengambil ubat,jerawat kembali tumbuh dengan banyak.

selain daripada itu beliau turut mengalami kesan sampingan ubatan yang diambil dalam tempoh waktu yang lama.kulitnya menjadi pecah membentuk striae.belaiu berjumpa saya sebenarnya bukan kerana jerawat tetapi memohon pendapat untuk mengatasi masalah striae tersebut (berlaku di kawasan badan yang terlindung).

sebenarnya tidak banyak yang dapat dilakukan untuk menghilangkan striae tersebut seratus peratus.
maka saya mencadangkan beliau berhenti daripada mengambil semua ubatan sebelumnya dan mencuba memperbaiki kulit menggunakan suplemen Shaklee.diperingkat awal beliau mengambil vitamin B Complex, Vita C dan Vita E.saya juga memberikan antibiotik kerana jerawatnya mengandungi nanah.

selepas beberapa minggu beliau kembali berjumpa saya semasa semasa cuti pengajian.
alhamdulillah...jerawat yang bernanah dan agak besar sebelumnya hilang hampir 50%.
selepas lebih kurang lima bulan beliau menambah pengambilan suplemen dengan mengambil pula ESP untuk mengurangkan parut.

striae menjadi agak pudar tetapi masih boleh dilihat.namun jerawatnya sembuh dengan baik.
baru-baru ini saya bertemu dengannya iaitu selepas 6 bulan lebih menggunakan vitamin-vitamin di atas.tiada lagi pengambilan kapsul antibiotik kecuali sekali sekala menggunakan krim.
alhamdulillah juga...jerawat yang tinggal sangat sedikit.tiada lagi nanah dan jerawat besar.hanya sedikit kemerahan.


set asas jerawatbuat masa ini beliau masih meneruskan pengambilan semua suplemen di atas.
harap maaf...tiada gambar kerana gadis ini malu-malu sikit.

bersabar menunggu perkembangan seterusnya dari pelanggan ini yang juga ahli Shaklee.

jika anda juga mengalami masalah jerawat yang serius,jangan takut untuk mencuba suplemen Shaklee.sesungguhnya ia adalah asli dan tanpa bahan kimia...dijamin selamat dan berkesan.

hubungi saya untuk mendapatkan khidmat nasihat dan belian produk.

untuk penjimatan berganda, anda boleh mendaftar sebagai AHLI Shaklee.
These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

 UNTUK PESANAN/MAKLUMAT LANJUT HUBUNGI SAYA: 
IEDA ABDULLAH SMS/WA : 010-7796751 
FB (PM) iedaabdullah

1 comment:

CahayaUmmu Rizqi said...

masalah jerawat adalah musuh utama wanita malahan lelaki.cegah jerawat http://cahayaummurizqi.blogspot.com/2014/09/masalah-jerawat-dengan-gla